• DOLAR 32.472
  • EURO 34.685
  • ALTIN 2395.406
  • ...
Bir nar deyip geçmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nar, vücuttaki toksinleri idrar yoluyla vücuttan uzaklaştırıyor

Her gün düzenli olarak nar tüketmeye başladığınızda narın güçlü antioksidan etkileri ilk olarak kendini vücuttaki toksinleri uzaklaştırmaya adıyor.  Bunu da idrar söktürücü etkisi sayesinde yerine getiriyor. Bu sayede vücutta biriken toksinlerden, başka bir ifadeyle birçok hastalığa neden olabilecek zararlı maddelerden vücudu arındırıyor.

Hücrelerimizi hastalıklara karşı daha dayanıklı hale getiriyor, grip ve nezle gibi hastalıkların hızla geçmesini sağlıyor

Bu güçlü antioksidan etkisiyle, aynı zamanda da içinde bulunan C, E, K vitaminleri ve potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir gibi minerallerin gücüyle nar, bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli katkılarda bulunuyor. Bu da ilk olarak grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda kendini gösteriyor.

Sindirim sistemini olumlu yönde etkiliyor, mideyi kuvvetlendiriyor

Her gün düzenli olarak bir avuç ya da bir adet nar tüketerek sindirim sisteminize de büyük iyiliklerde bulunulabilir. Sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek olan nar, özellikle hazımsızlık ve buna bağlı mide ağrıları çekenleri bu sorundan kısa sürede kurtarabiliyor.

Nar, diş eti iltihaplanmalarının hızla geçmesini sağlıyor, ağız sağlığını koruyor

Virüsleri önleyici etkiler gösteren nar, bu özelliği sayesinde ağız sağlığının da en büyük destekçilerinden. Özellikle diş eti iltihaplanması gibi bir sorunda nardan faydalanılması öneriliyor.

Kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor, damarlarda zaman içinde biriken plakaların da temizlenmesine destek oluyor

Her gün düzenli olarak nar tüketmeye başlandığında, uzun vadede alınan yararlardan en önemlisi bu denilebilir. Güçlü antioksidan özellikleri bulunan, bu sayede vücuda giren serbest radikallere savaş açan nar, kan dolaşımının da hızlanmasını sağlar. Aynı zamanda düzenli kullanımında damarlarda çeşitli nedenlerle zamanla birikmeye başlayan ve plaka olarak anılan yapıların da temizlenmesine destek oluyor.

Düzenli olarak tüketildiğinde damar tıkanıklığını en aza indirerek kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor

Antioksidan etkisiyle damarların temizlenmesine ve kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesine ön ayak olan nar, düzenli olarak tüketilmeye devam edildiğinde damar tıkanıklığı ya da kalp krizi ve felç gibi aniden gelişebilecek birçok ciddi sağlık sorununa da engel oluyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini en aza indiriyor.

Romatizma, eklem ve kas ağrılarını en aza indiriyor

Damarların rahatlamasını sağlamakla da kalmayan nar, özellikle ileri yaşlarda görülmeye başlayan romatizma ağrılarının da daha az hissedilmesini sağlıyor. Bunun yanında her yaştan insanın başına gelebilecek olan eklem ve kas ağrılarına da çözüm olduğu söyleniyor.

Nar, güçlü antioksidan özellikleriyle birçok kanser türüne karşı vücudu koruyor, oluşan hastalıklı hücrelerin çoğalıp yayılma hızını azaltıyor

Nar, öyle güçlü antioksidan özellikler gösteriyor ki aşırıya kaçmadan, düzenli olarak tüketildiğinde bu etkileri meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı da vücudu olumlu yönde etkiliyor. Öyle ki narın kansere karşı vücudumuzu koruduğu, halihazırda oluşmuş olan kanserli hücreler söz konusuysa bu hücrelerin yayılıp çoğalma hızını yavaşlattığı söyleniyor.

Yine antioksidan özellikleri sayesinde cildin temizlenmesine, sağlıkla ışıldamasına destek oluyor

Tüm bu temizleyici etkileri sayesinde nar, sadece vücuda içten destek olmakla kalmıyor, bu etkilerini cilt güzelliğinde de konuşturuyor. Düzenli olarak nar tüketildiğinde bir süre sonra hücrelerimiz birçok zararlı maddeden arındığından cildi de temizlenmiş oluyor.

 

 

 Kaynak: Yemek.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri