• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Bursa'da dolmuş zammına halktan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa'da ulaşım gittikçe pahalı hale geldi. Bursa şehir içi dolmuş ücretleri 1.75 TL den 2 TL'ye yükseldi.

Geçim şartlarının gün geçtikçe zorlaştığı Türkiye'de ulaşımda sıkıntılı hale gelmeye başladı. Bursa'da geçtiğimiz günlerde şehir içi ücret tarifelerine gelen 25 kuruşluk zamla birlikte 2 TL ye yükselen dolmuş ücretleri vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Gelen zamma tepki gösteren vatandaşlardan Osman Fidan, "Daha yeni dolmuştan indim 2 TL para verdim, zor geliyor. Çünkü bu ülkede asgari ücretle geçinen biri olarak sadece işe gidiş için ayda 70 TL para ödemek zorundayım tabii bu gidişin birde gelişi var şimdi söyleyin Allah aşkına nasıl geçinelim bu durumda?"diye sordu.
Asgari ücretle geçindiğini söyleyen diğer bir vatandaş ise, gelen zamma tepki göstererek, "Şimdi 2 Lira ücret ödedim çok yüksek geliyor tabii asgari ücretle geçinen benim gibi biri için kesinlikle fazla."şeklinde konuştu.

"Bursa şartlarında geçinmek zor"
Gelen zamma karşı olduğunu söyleyen Recep Büyük isimli vatandaş, "Ben yurt dışında kalıyorum ama burada yaşayan halkın bu durumunu görünce üzülüyorum, benim dayılarım burada onlarda Bursa şartlarında geçinmenin zor olduğunu söylüyorlar."diye konuştu.

Gelen zamma tepki gösteren vatandaşların yanında bir de zammı savunanlar vardı.

"Mazota ve benzine 3 yılda defalarca zam yapıldı"
Üç yıldan bu yana fiyatlara hiç zam yapılmadığını belirten vatandaşlardan Ruhi Alkan, "3 yılda mazota benzine defalarca zam yapıldı ama bu hiç dolmuş ücretleri olarak vatandaşa yansıtılmadı. Şimdi gelen zamma çok büyük tepki göstermek çok da adaletli olmasa gerek."şeklinde konuştu.
Zammı savunanlardan Necip Lizor ise tarifenin ideal olduğunu dolmuşçulara da hak verilmesi gerektiğini ve onlarında çok sıkıntı çektiğini ifade etti.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir