• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Veri güvenliği mühendisliği!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber7'nin haberine göre, Dijital teknolojilerinin toplumsal hayattaki yerinin günden güne arttığını gözlemleniyor. İnsanlar verilerini dijital alanda saklarken birçok yeni teknolojiden faydalanıyor.

Bu noktada veri güvenliği meselesi ön plana çıkıyor. Özellikle geçtiğimiz dönemde yaşanan Cambridge Analytica skandalının ardından alanda yürütülen akademik çalışmalar da ilgiyle takip ediliyor.

Gelecekte, kullanıcıların bu konudaki endişelerini gidermesi açısından veri güvenliği mühendisliğinin giderek önem kazanacağı düşünülüyor.

Toplumlar, kötü niyetli kişilerin ve uygulamaların karşısında durabilecek nitelikli veri güvenliği mühendislerine ihtiyaç duyacak.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü mezunu bireyler çalıştıkları kurum veya şirkette kendilerine korunması ve saklaması için verilen bilgilerin güvenliğini sağlamak başlıca görevlerindedir.

Gelecekte, siber tehdit istihbaratı alanında uzmanlaşan meslek grubu üyeleri hem kamu alanında hem de özel sektörde daha kapsamlı görevler üstlenebilir.

Uluslararası kamuoyunda önümüzdeki dönem için siber pandeminin konuşulduğu bugünlerde siber güvenlik alanına verilen önemin giderek arttığı görülüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir