• DOLAR 32.557
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2464.899
  • ...
İngiltere'de örnek olay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müşteri görünümlü genç hırsız içeri girdikten sonra mağazadaki personelin her zamanki gibi kapı kilitleme mekanizmasını çalıştırdığını anlatan Afzal Adam, bunu fark etmeyen hırsızın içeri girdikten sonra dükkandaki en pahalı iki telefonu incelemek istediğini söyledi.

Hırsızlık girişiminin başarısızlıkla sonuçlanan genç hırsızın biraz mahcup bir şekilde geri dönerek telefonları yanında duran çalışanına geri verdiğini anlatan Afzal Adam, hırsızın kendisine “Arkadaşlarım bunu yapmamı söyledi, ben böyle biri değilim. Arkadaşlarım beni kışkırttı. Buraya gelip çalmam için beni kışkırttılar.” dediğini aktardı.

Olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından çok sayıda kişiden takdir mesajları aldıklarını söyleyen Afzal Adam, şunları kaydetti: “Gelen mesajların yaklaşık yüzde 99’u maşallah çok cesaret vericiydi ve dünyanın dört bir yanından gönderilen mesajlar çok kuvvetliydi. Tüm dünyada, tüm medyada İslam’la ilgili olumsuzluklar varken gerçekte İslam’ın ne olduğunu göstermemiz gerekiyor. Bence bu önemli. Sadece benim için değil. Açıkçası ben oldukça sıradan bir insanım, hiç kimseyim ama genel olarak insanların İslam’ın ne olduğunu, Müslümanların bu tür şeylere nasıl tepki verdiğini bilmeleri, göstermeleri gerektiğini düşünüyorum.”

 Dükkanın Müslüman sahibi Afzal Adam, "Şu anda hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz. İhtiyaç sahibiysen lütfen bize ulaş" diyerek genci tekrar dükkana davet etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir