• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
IHO EBRAR, Mali'de kapsamlı bir sosyal kompleksin temelini attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Projenin temel atma törenine, IHO EBRAR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy, IHO EBRAR Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar, Mali Kültür ve Vakıflar Bakanı , Diyanet İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı, Bamako Belediye Başkan Yardımcısı, AMCS Vakfı ve SCM Vakfı Başkanları, bölgenin kanaat önderleri ve çok sayıda yerel halk katıldı.

"Finansmanının büyük çoğunluğu ilkokul öğrencilerinin katkılarıyla oluştu"

Temel atma töreninde konuşan IHO EBRAR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy, "Projen kalıcı ve uzun vadeli bir projedir. Bu projenin finansmanının büyük bölümü ilkokul öğrencilerinin hayır çalışmaları sayesinde sağlanmıştır. Minik kalplerin büyük çalışmasının ürünüdür. Bu proje sayesinde, IHO EBRAR ve diğer yardım kuruluşlarımızın faaliyetleri ivme kazanacak, daha verimli hale gelecektir." dedi.

Alpsoy, "Bu kompleksin Avrupa'daki küçük kalplerle buradaki fakir ve yetim çocuklar arasinda sosyal dayanışma ruhunu geliştireceğine ve  hayirseverlerin dikkatini buraya daha fazla çekeceğine inaniyorum. Projenin gerceklesmesi icin büyük caba sarfeden Yunus Emre İslam Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerine teşekkür ediyorum. Arsa, tapu ve imar asamalarinda yardimci olan AMCS Vakfı, bizi agirlayan SMC Vakfı ve burada bulunan tüm yöneticilere teşekkür ederim." diye konuştu.

Proje yapım aşamasının büyük zorluklarla aşıldığını belirten IHO EBRAR Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar da Mali'de arsa temini, tapu devri, imar izni, gibi konularda çok sıkıntı çektiklerini ancak en sonunda havaalanı ile şehir merkezi arasında merkezi bir yerde uygun bir arsanın temin edilerek projenin temellerinin atıldığını ifade etti.

Söz konusu projenin detayları şu şekilde;

Proje toplamı 3 bin 600 metrekare inşaat alanı ve yapı etrafında bin metrekare kamusal alan.

400 metrekare 50 kişilik yetimhane.

260 metrekare 150 kişilik okul binası ve 300 metrekarelik oyun alanı.

260 metrekare cami, imam ve müezzin odası.

120 metrekare sağlık ocağı.

300 metrekare IHO EBRAR ofisi ve misafirhanesi.

300 metrekare ahır.

210 metrekare kesimhane ve depo.

Tapu ve imar masrafları hariç toplamda 250 bin euro maliyete sahip olan projenin yüzde 60'ı Hollanda Den Haag şehrinde bulunan Yunus Emre İslam Okulu öğrencilerinin Ramazan çalışmalarıyla sağlandı. Geriye kalan yüzde 40'lık maliyet için ise hayırseverlerin bağışları kabul edilecek.

Projenin büyük kısmının bir yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir