• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Tokat İl Başkanı Kaya çiftçilerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda mısırın alım fiyatını 5 bin 700 lira olarak uygulayacaklarını hatırlatan Kaya, çiftçilerin ise farklı fiyatlarla karşılaştıklarını kendilerine aktardıklarını söyledi.

Kaya, TMO ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin mısırı alım fiyatlarının, Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı fiyatların yanından dahi geçmediğini hem köylülerin hem de ziraat mühendislerinin ifade ettiklerini kaydetti.

Mısır yetiştiriciliğinde önemli bir bölge olan Kazova'da sinek ve böcekler dolayısıyla ciddi hastalıkların oluşacağını ve böyle devam ederse hem bölgede hem de kent genelinde sebze ve meyve temini noktasında ciddi sorunlarla karşılaşılacağına dikkat çeken Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir an evvel harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Tokat'ın bir tarım şehri olduğunu ve halkın çoğunluğunun çiftçilik ile meşgul olduğunu aktaran Kaya, çiftçileri tarım ve hayvancılık noktasında ilgili mercilerin bilinçlendirmesi gerektiğini, aksi takdirde yanlış ve eksik yöntemlerle yapılan tarım faaliyetlerinin ciddi zararlara yol açacağını belirtti.

Ayrıca mazot, gübre ve su gibi girdi maliyetleri yüksek olan giderlerin de halkı mağdur ettiğini dile getiren Kaya, bu konuda kendilerine birçok mağduriyet aktarıldığını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi. (İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir