• DOLAR 32.27
  • EURO 34.702
  • ALTIN 2394.219
  • ...
MAZLUMDER "sahipsiz başıboş köpekler" için rapor hazırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MAZLUMDER'in Konya şubesi başıboş gezen sokak hayvanları için rapor hazırladı. Raporda Türkiye'deki köpek sorununun artık ciddi bir boyut kazandığını dile getiren dernek, köpek ısırma vakalarının insan vücudunun bütünlüğünü riske attığını vurguladı. 

Açıklamada, "2022 yılı itibarıyla Türkiye'de sahipsiz köpek sayısının 10 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir. Sahipsiz köpek popülasyonunun kontrol altında tutulmaması ve sonucunda popülasyonun kontrolsüz şekilde büyümesi çeşitli riskler doğurmaktadır. En önemli risk, habitatta sahipsiz sayısının artması sonucunda orada yaşayan insanların vücut bütünlüğünün tehlikeye girmesidir." ifadelerine yer verildi.

Sokak köpeklerinin günümüzde verdiği zararlara değinilen açıklamada önerilerde bulunularak şu ifadelere yer verildi; 

"Konu tartışılırken popülist söylemlerden ve kasıtlı propagandalardan uzaklaşılmalı, toplum barınakta başına kürekle vurularak öldürülen köpek görüntüleri ile kuduz olup hayatını kaybeden insan canı arasında bırakılmamalıdır. Sorun toplumsal ve bilimsel tartışmalarla ele alınmalı, bütün tarafların üzerinde uzlaştığı düzenlemeler ve uygulamalar geliştirilmeli ve daha fazla mağduriyet yaşanmadan çözüm için acilen harekete geçilmelidir."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir