• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2874.775
  • ...
Asgari ücret görüşmeleri başladı mı? Asgari ücret toplantısı ne zaman ve saat kaçta gerçekleşecek? Asgari ücret ne kadar olacak? Görüşme sonrası açıklama yapıldı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2022 yılının sonuna yaklaşırken 2023 yılı için de asgari ücret görüşmeleri yapılmaya başlandı. Asgari ücrete her yıl gelen zammın bu yıl değişen enflasyon oranlarından sonra ne kadar olacağı merak konusu oldu. Peki, Asgari ücret görüşmeleri başladı mı? Asgari ücret toplantısı ne zaman ve saat kaçta gerçekleşecek? Asgari ücretin ne kadar olması bekleniyor? Görüşme sonrası açıklama yapıldı mı? İşte tüm detaylar haberimizde…

Asgari ücret görüşmeleri başladı mı?

2023 yılı için görüşmelere başlayacak olan komisyon ilk toplantısını Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında bugün gerçekleştirecek. Komisyonun toplam üç görüşme gerçekleştirilmesi ve ardından açıklama yapması bekleniyor.

Asgari ücret toplantısı ne zaman ve saat kaçta gerçekleşecek?

Toplam 3 kez toplantı gerçekleştirecek olan komisyonun ilk görüşmesi bugün saat 14.00'da gerçekleşecek. İkinci toplantı ise 14 Aralık 14.00’da gerçekleşecek.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Bu konuda birçok açıklama yapılırken henüz net bir rakam açıklanmadı. Ancak Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücretle ilgili olan açıklamasında “Herkesin mutlu olacağı bir rakam mutlaka yapılacaktır. Bu dinamik bir süreç olarak işliyor. Birkaç kere güncellendi. İhtiyaç duyulduğu anda vatandaşın karşı karşıya kaldığı tablonun yetersiz olduğu görüldüğü anda bu müdahale tekrar gerçekleşir. Kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

Şu anda 5.500 TL olan asgari ücrete; %30 zam gelirse 7.150 TL, %40 zam gelirse 7.700 TL, %50 zam gelirse 8.250 TL olacak.

Görüşme sonrası açıklama yapıldı mı?

Henüz bir açıklama gelmedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir