• DOLAR 32.183
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2433.55
  • ...
Apple iki kadın tarafından mahkemeye verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pazartesi günü San Francisco federal mahkemesinde açılan toplu bir davada kadınlar, Apple'ın Nisan 2021'de "takipçi korumalı" cihaz olarak adlandırdığı cihazı piyasaya sürmesinden bu yana AirTag aracılığıyla insanları istenmeyen insan ticaretinden ve tacizlerden koruyamadığını söylediler.

29 ABD dolarından başlayan fiyatlarla AirTag'lerin çapı 1-1/4 inç (3,2 cm)'dir ve insanların onları kaybettiklerinde bulabilmeleri için anahtarlara, cüzdanlara, sırt çantalarına ve diğer eşyalara yerleştirilmek veya takılmak üzere tasarlanmıştır.

Ancak gizlilik uzmanları ve kolluk kuvvetleri, bazı kişilerin Airtag'leri cezai veya kötü niyetli amaçlarla kullandığını söyledi.

Davacılar AirTag'i "takipçilerin ve tacizcilerin tercih ettiği silah" olarak adlandırdılar ve bunun bu yıl Akron, Ohio ve Indianapolis'ten kadın cinayetleriyle bağlantılı olduğunu söylediler.

Pazartesi günkü dava, AirTag tarafından izlenen veya Apple'ın iddia edilen ihmali nedeniyle takip edilme "riski" olan ABD'li iOS veya Android tabanlı cihaz sahipleri için belirsiz tazminat talep ediyor.

Apple ise konu ile alakalı henüz bir yanıt vermedi.

REUTERS NEWS

Bu haberler de ilginizi çekebilir