• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2874.775
  • ...
17 yaşındaki engelli genç, bir günlüğüne 112 Acil Sağlık'ta çalıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te yaşayan bilişsel gelişim geriliği olan 17 yaşındaki Efe Cuma Kamalı'nın 112 Acil Sağlık'ta görev yapma hayalini 1 günlüğüne gerçekleştirdi. 

Efe ile Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki'yi ziyaret eden anne, oğlunun hayalini Tiryaki'ye anlattı. Ardından ise Efe'yi hayaline kavuşturmak için harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığından gerekli izinleri aldı ve engelli gence 112 Acil Sağlık personelinin giydiği kıyafetten diktirdi. 

Dikilen kıyafetleri giyen efe, 1 gün boyunca sağlık ekipleri gibi yaşadı. Ardından yaşadıklarını ise şu ifadelerle dile getirdi; 

"112'deki abiler ve ablalarla gezdik, vakaya gittik. Onları çok seviyorum, gönlümüzün kahramanları onlar. Sağlıkçılarımız hastalarımıza müdahale ediyor. Onlarla çay içtim, temizlik yaptım, anons yaptım, ambulansa bindim, sireni açtık, mutluluk hissettim. Çok seviyorum. Yolda 112  ambulans görüyordum 'keşke ben de binsem' diyorum. Bugün bindim hayalim gerçek oldu. Bugün ben kahraman oldum."

Efe, kendisine böyle bir imkan verdiği için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya alkışla teşekkür etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir