• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malatya İl Müftüsü Yıldırım: Bizlerin yapmış olduğu görev, Peygamberlerin irşad ve inşa görevidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya İl Müftülüğünde devir-teslim töreni gerçekleştirildi. İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen devir-teslim töreni, Din Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program eski İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Programda konuşan Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, geleceğimiz için sağlam ve temiz bir nesil bırakmak adına gençleri cami eksenli manevi duygularıyla yetiştirmeye gayret sarf ettiklerini söyledi.

“İnanç, ibadet, ahlak gibi din hususunda her yaştan toplumun her kesimine ulaşma görevimiz bulunmaktadır”

Bir kararnameyle bir kentten diğer bir kente giderek göreve başladıklarını anımsatan Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, “Bizleri din hizmeti için bir araya getiren Yüce Mevla’ya Hamd olsun. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem’in örnek hayatını yaşamak, anlatmak ve insanlara yaşatmak adına din hizmetini deruhte ediyoruz. İnanç, ibadet, ahlak gibi yani din hususunda her yaştan toplumun her kesimine ulaşma görevimiz bulunmaktadır. Her yaştan insana, din hizmetini ulaştırabilecek bir geniş alana sahibiz.” dedi.

“Görevimiz doğumdan ölüme ve hatta ölümden sonraya kadar geniş bir alanı var”

Din görevlilerinin doğumdan ölüme kadar geniş bir görev alanlarının olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bizim görev alanımız çok geniştir. Bir çocuk dünyaya geldiğinde eğer o evde bunu ifa edecek birisi yoksa, din görevlileri o bebeğin kulağına ezanı okur ve ismini verir. Allah’ını, Peygamberini, dinini, ailesini, milletini ve ülkesini tanıması için kendilerine dua eder. Kişi vefat ettiğinde de selasını okur, cenaze işlemlerine nezaret eder ve defneder. Defnettikten sonra kendisine, birazdan melekler gelip sana Rabbin kim, Peygamberin kim, kitabın nedir? diye soracaklar. Deki; Rabbim Allah’tır, Peygamberim Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesellem’dir ve kitabım Kur’an-ı Kerim’dir de diye telkinde bulunur. Bizim görevimizin doğumdan ölüme kadar ve hatta ölümden sonrada geniş bir alanı var. Bu görevin mesaisi yoktur. 08.00-05.00 mesaisi olan bir görevde bulunmuyoruz. Camilerdeki görevli imam hatip kardeşlerimiz 24 saat boyunca camiye bağlıdır.” diye kaydetti.

“Toplumun irşadı ve inşası çok önemli. Gençlerimizi cami eksenli manevi duygularıyla yetiştirmeye gayret ediyoruz”

Malatya’yı gözlemledikten sonra neler yapabileceklerine bakacaklarını kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bizlerin almış olduğu görev, Peygamberi irşad ve inşa görevidir. Tabi toplumun irşadı ve inşası çok önemli. Geleceğimiz için sağlam ve temiz nesil bırakmak adına gençlerimizi cami eksenli manevi duygularıyla yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bize açılan her kapıdan din hizmetini sunmak ve toplumu dini konuda aydınlatmak üzere gidiyoruz ve bu konuda çaba sarf ediyoruz. Tabi bu alanları boş bırakmamaya ve daha da yoğunlaştırarak toplumun her kesimine ulaşmak gerekiyor. Öncelikli olarak  yapacağımız hususlardan birisi cami cemaatimizi çok iyi tanımamız lazım. Kaç kişi vakit ve Cuma namazına geliyor, ne kadar kişiye ulaşabiliyoruz, dışarıda kaç kişiye ulaşabiliyoruz diye tespit edeceğiz ve buna göre de hizmet alanlarımızı belirleyip ona göre koşuşturmaya başlayacağız. Ben gecenin bir vaktinde de dairede olurum, akşam geç saate kadarda çalışırım. İşim varsa mesaiye bakmam. Çünkü görevimiz, mesai mefhumu gözetmeden çalışmayı gerektiriyor. Bunu yaptığımızda bereket elde ediyoruz. Yani çok iş yapabiliyoruz.”

Konuşmaların ardından yeni İl Müftüsü Şahin Yıldırım, görevi eski Müftü Veysel Işıldar’dan devr alarak göreve başladı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir