• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Kat sayısının kaldırılmasıyla sayımız kat kat artıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- İskele İmam Hatip Lisesinin bahçesinde düzenlenen 8. Geleneksel Pilav Gününe çok sayıda Van İmam Hatip Lisesi mezunu katıldı.

Programda VİMDER başkanı Emin Alkan ve Van Müftüsü Nimetullah Arvas birer konuşma yaptılar. Programa Van il Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına da katıldı.

VİM-DER Başkanı Emin Alkan Hoca, konuşmasında derneklerinin parasal yönü olmadığını aktararak, her yıl bir sponsorun bunu üstlendiği söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda Kur`an kursları ve imam hatip liselerinin kapanmaması için köy köy dolaştıklarını hatırlatan, Alkan Hoca, "Bugün Hamd olsun Valimizin ve İl müftümüzün büyük destekleriyle Van`ımızda 7 tane Anadolu İmam hatip lisesi açıldı 8 bölgede imam hatip orta okulu ve bütün ilçelerimizde imam hatip liseleri açıldı. Elhamdulillah önümüzdeki kat sayı da kalkmıştır bundan sonra sayılarımız kat kat artacaktır" şeklinde konuştu.

Alkan Hoca Van İmam Hatip Lisesi mezunlarından bu gün 7 tane il müftüsü olduğunu vurguladı.

İlahilerin ve şiirlerin okunması ile devam eden programın sonunda kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Müslümanların iyiliğe anahtar kötülüğe ise kilit olması gerektiğini ifade ederek, "İmam Hatiplilerin yüklendiği bu misyon çok önemlidir" dedi.
Program Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına tarafından program sponsoruna verilen plaket ve ardından birlikte verilen yemeklerle son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir