• DOLAR 34.197
  • EURO 37.121
  • ALTIN 2978.877
  • ...
BDP`liler polisle çatıştı: 4 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - BDP tarafından düzenlenmek istenen yürüyüş için partinin Diyarbakır il binası önünde toplanan kalabalık ile polisler arasında çatışma çıktı. Polisin biber gazı ile müdahale ettiği olaylarda BDP`liler taş, havai fişek ve molotoflar ile karşılık verdi.

Turgut Özal Bulvarı ve Emek Caddesi`nde devam eden olaylarda 4 kişinin yaralandığı ifade edildi. Yaralılar olay yerindeki ambulanslarla hastanelere kaldırılırken bir kişinin ses bombasının isabet etmesi sonucu yaralandığı görüldü. Olaylar sırasında çok sayıda kişi de atılan biber gazından etkilendi.

BDP`li Zübeyde Zümrüt`ün dağılma çağrısı yaptığı bazı yüzü kapalı göstericilerin bu çağrıya karşı çıktığı ve olayları sürdürmekte kararlı oldukları belirtildi.

PKK lehine sloganların atıldığı olaylarda megafonla anons yapan polis, kalabalığın içinde yasadışı grupların olduğunu ve yasadışı flama ve bayrakları taşıdıklarını belirterek yürüyüşe izin vermeyeceğini söyledi.

Turgut Özal Bulvarı`ndaki olaylar sona ererken Bağlar sokaklarında yer yer olayların devam ettiği ifade edildi. (Fikret Kavgalı/Hüseyin Asana-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir