• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde engellilere yönelik etkinlikler düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 15 Temmuz İlköğretim Okulu tarafından engellilere yönelik eğlence programı düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu programda engellilerin mutluluğuna ilçe halkı ve ilçe kurum amirleri ortak oldu. 

Etkinlikte daha önce hiç konuşamayan öğrencilerin konuşmayı öğrendiği süreç kendi ağızlarıyla sinevizyonla gösterimi yapıldı. Sonrasında empati yapılması için ilçe Kaymakamı Gilan, Cumhuriyet savcısı Nurullah Gürbüz, Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Bingöl, Öğretmen Mehmet Emin Sever, Zabıta Müdürü Metin Bingöl, işletmeci Ömer Söğüt, Öğretmen Sibel Yılmaz ile eşi Ömer Yılmaz dudak okuma oyunu oynadılar.

Renkli görüntülerin oluştuğu programda 15 Temmuz ilkokulunun özel öğrencilerinin sunduğu gösterilerle devam etti. 

Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan ilçe Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli insanların sorunlarını hatırlamak, empati yapıp duyarlılığı ve hassasiyeti arttırmak adına oldukça mühim bir gündür. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını düstur edinmiş bir devlet olarak, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına her geçen gün hukuk sistemimizdeki müeyyide ve vatandaşımızda ki hassasiyet artmaktadır. Bu kanuni ve vicdani gidişatın yoğunlaşarak artması temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık ve afiyet diliyorum. Özel çocuklarımız, güzel çocuklarımız, gününüz kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Karlıova 15 Temmuz İlkokulu öğretmeni Seda Ünlübay, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle toplandık. Başta Kaymakamımız olmak üzere yüksek ilgisinden dolayı katılan tüm halkımıza çok çok teşekkür ederiz. Katılım ve ilgi beklentimizin çok üstündeydi. Emek veren herkesin emeğine sağlık. Bugün sizlerle anlam kazandı, tekrardan çok teşekkür ederim” dedi.

Etkinlikte büyük bir emekle hazırlanan ve halkın ilgisini çeken programa emek veren 15 Temmuz İlkokulu öğretmenlerine Karlıova Kaymakamı Tufan Bağır Gilan tarafından başarı belgesi verildi. (İLKHA)

 

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir