• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
ABD'de maymun çiçeği acil durumu sona erdirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD yönetimi, yeni enfeksiyonlar önemli ölçüde azaldığı ve aşılama oranları arttığı için maymun çiçeği salgınıyla mücadele için ilan edilen halk sağlığı acil durumunu sona erdirmeye hazırlanıyor.

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Xavier Becerra, “bugün düşük vaka sayısı göz önüne alındığında” 31 Ocak’ta sona erdikten sonra acil durum bildirimini yenilemesini beklemediğini söyledi.

Becerra "Vaka trendlerini yakından izlemeye devam edeceğiz ve risk altındaki tüm bireyleri ücretsiz aşı olmaya teşvik edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

ABD, virüs cinsel sapkınlar arasında hızla yayılırken aşılama ve eğitim kampanyasını hızlandırmak amacıyla Ağustos ayında acil durum ilan etti.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından adıyla ilişkilendirilen damgalamayı azaltmak için Pazartesi günü “mpox” olarak adlandırılan virüsün yayılması, son zamanlarda büyük ölçüde yavaşladı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, sağlık yetkilileri Mayıs ayında ilk yerel vakayı doğruladığından beri, Mpox ABD’de yaklaşık 30.000 kişiye bulaştı ve 15 kişinin ölümüne neden oldu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir