• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Şanlıurfa'da 130 okulun temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valiliği ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Geleceğimizin Temellerini Atmaya" adlı proje kapsamında Şanlıurfa'nın merkez ve ilçelerinde 130 okul yapılacağı belirtildi.

Okulların temel atma töreni saat 12.00'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şanlıurfa Milletvekillerinden Kasım Gürpınar, Zeynep Uslu Karahan, Mahmut Kaçar, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve İl Müftüsü ihsan Açık'ın katılımıyla başladı.

Törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Milli Eğitim Bakanı Avcı, Şanlıurfa Valisi Güvenç ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci birer konuşma yaptılar.

Bugün temeli atılan yatırımın insana yapılan bir yatırım olduğundan dolayı diğerlerinden daha önemli olduğunu ifade eden Çelik "Eğitim aslında diğer bütün sorunlarımızı çözer.Eğitim sorunu yaşıyorsanız diğer sorunları da yaşarsınız. İşte bu okullar işi temelde çözmeye yönelik çabalardır. Bundan dolayı biraraya geldik sorunlar yaşamamak için sağlıklı nesiller yetişmesi için burada toplanmış bulunuyoruz" dedi.

Az laf çok iş sloganını sık kullandığını ve bu sloganın Şanlıurfa'da gerçekleştiğini belirten Avcı Şanlıurfa'nın makus tarihini değiştirecek bu büyük eğitim projesinin Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını dileyerek bütün sorunların eğitimsizlikten kaynaklandığını ifade etti.

Bürokratik sorunları Bakana şikayet eden Vali Güvenç "9 yıllık görevim boyunca yapılan sınırlı sayıdaki okulların yıllık programını zamanında bitiremedik sayın bakanım.9 yıllık zamanda okul ihalelerini zamanında bitirtemedim, bürokratik engellerden, mevzuat hazretlerinden,teknik sorunlardan vesaireden dolayı.Her ay üç toplantı yapmama rağmen Ankara ile görüşmeme rağmen zemin etüdüdür, ihale talimatıdır, ödenektir yapamadık." sözlerini kullandı.

Tören bakanların Göbeklitepe yolunun açılışını yapmak üzere ayrılmasıyla sona erdi.(Osman Gülebak-M.Emin Polat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir