• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan’dan Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliğine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görüşmede, geçtiğimiz günlerde Doğu Türkistan’da çıkan yangın ve Çin zulmü hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği tarafınfan, Doğu Türkistan'ın Urumçi şehrinde, karantina bahanesiyle evlerine kapatılan Uygurların yerleştiği bir binada çıkan yangında 5 ailenin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Türkiye'nin Uygurlara karşı tutumunun Doğu Türkistanlıları üzdüğünü belirten Bamir, "Uygur Müslümanları olarak biz Türkiye’yi seviyoruz, o yüzden buraya geliyoruz. Türkiye'nin yanımızda olmasını ve Çin zulmünün artık bitmesini istiyoruz.”  dedi.

Görüşme sonrası konuşan Karaarslan, “Geçtiğimiz günlerde Doğu Türkistan'da bir binada çıkan yangında 44 tane kardeşimiz yanarak vefat etti. Bu binadan çıkamamalarının sebebi ise Çin'in sıfır kovid politikası gereği bina kapısının dışarıdan kaynatılarak kapatılmasaydı. Bununla birlikte Doğu Türkistan'da halen büyük bir insanlık dramı devam etmektedir. Bu yangın olayını protesto etmek için İstanbul'da Çin Konsolosluğu önündeki gruba müdahale için kullanılan ifadeler kabul edilemez. Kardeşlerimizi yalnız bırakmamak, yanlarında olduğumuzu göstermek için bu ziyareti gerçekleştirdik. Biz HÜDA PAR olarak mazlum ve mağdur tüm Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanındayız. Buradan gerek hükümet gerek STK gerekse tüm Müslümanlara çağrımız; dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir zulme sessiz kalınmaması, Müslümanların zalim devletlerin eline bırakılmamasıdır. Hiçbir zulmün normalleştirilmesi kabul edilemez. HÜDA PAR olarak mazlumların sesi olmaya, engel olamıyorsak dahi seslerini duyurmaya devam edeceğiz inşallah.” dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir