• DOLAR 32.42
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2384.172
  • ...
Batman'daki esnaf 80 farklı sabun çeşidi satıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kent merkezindeki dükkânda, 80 çeşit bitkisel olduğu belirtilen sabun çeşitlerinin arasında eşek sütünden dahi yapılan şampuan bulunuyor.

Tezgâhında 80 çeşit sabun satan esnaf Şafi Yetiş, yaptığı açıklamada, satışını yaptığı sabunların insan cildine pek çok fayda sağladığını, bu nedenle vatandaşların ilgisini çektiğini ileri sürdü.

Sabunlarında kimyasal maddelerin bulunmadığını savunan Yetiş, çevre ilçe ve illerden bile sabun almaya gelenlerin olduğunu söyledi.

Şafi Yetiş

"Cilt hastalıkları için birçok sabun var"

Meşhur bıttım, zeytinyağlı, defneli ve birçok sabun çeşidinin olduğunu belirten Yetiş, "Burası genelde doğallığı seven insanların adresidir. Özellikle bıttım sabununu bıttım otundan yaptırıp temin ediyoruz. Müşterilerimizin genellikle tercih ettikleri de bıttım sabunudur. Ardıç sabunu, saç kepeği ve cilt hastalıkları için defne sabunu gibi bir sürü sabunumuz var." dedi.

"Eşek sütü, keçi sütü şampuanı da var"

İlk olarak bir adet sabun alanların daha sonra kilo haliyle almaya başladığını dile getiren Yetiş, şöyle devam etti:

"Sabunlar ile birlikte organik şampuanlarımız da var. Bunlar; Bıttım şampuanı, eşek sütü şampuanı, keçi sütü şampuanı gibi ürünlerimiz de tercih edilenler arasında. Yüzlerdeki lekeler için sabunlarımız vardır. Doğal sabun almak için civar ilçelerden ve şehirlerden gelenler kendilerine birkaç ay yetecek kadar alıyorlar. Sadece saç dökülmesi için değil egzama ve kaşıntı için de sabunlarımız mevcuttur. Sabun fiyatlarımızın kilosu 100 lira ila 160 lira arasında değişiyor."

Fidan Arpacık

"Batman'a her geldiğimde sabun alıyorum"

İlçeden sabun almaya geldiklerini belirten Fidan Arpacık, "Saç dökülmesini önlemek için bıttım sabunu aldım. Şampuanlardan daha iyi olduğu için her zaman alıyoruz. Bitkisel olduğu için ve kullanıp memnun olduğum için herkese tavsiye ediyorum. İlçede oturuyoruz, her Batman'a geldiğimizde sabunumuzu alıyoruz." diye konuştu.

Nurullah Yıldız

"Sabundan sonra hiçbir sıkıntı yaşamadım"

Bıttım sabunu tercih eden bir diğer vatandaş Nurullah Yıldız, "Bende saç kırılması ve dökülmesi oluyordu. Bıttım sabunu kullandıktan sonra elhamdülillah şu anda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Bıttım sabunu saçıma iyi geldiği için sabunum bittiği zaman buraya gelip alıyorum. Doğal olduğu için yaklaşık iki yıldır kullanıyorum ve saçım da bayağı gürleşti. Bunun için herkese bıttım sabunu kullanmayı tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir