• DOLAR 32.673
  • EURO 35.406
  • ALTIN 2506.48
  • ...
Nakliyeci kılığında sahte plakayla 27 ton iplik çalan 3 şahıs tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

22 Kasım 2022 günü, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde 2'inci Organize Sanayi Bölgesindeki bir iplik fabrikası, piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 800 bin lira olan 27 ton ağırlığındaki pamuk ipliğinin nakliyesi için nakliyecilerle anlaştı.

Nakliyeci görünümündeki iki şahıs, firmanın sevkiyat birimine 63 plakalı bir tır ve dorseye ait ruhsat belgesini ibraz ederek belirtilen tıra 27 ton ağırlığındaki pamuk ipliğini yükleyerek Malatya iline götürmek üzere fabrikadan ayrıldı.

İki gün sonra malın teslim edilmediğini anlayan firma yetkilileri olayı Jandarmaya bildirerek şikâyetçi olmaları üzerine olayla ilgili yapılan araştırmada şüphelilerin firmaya başkasına ait sahte (kopya) plaka bilgisi vererek malı fabrikadan çıkardıkları tespit edildi.

Çalışmalarla ilgili yer verilen açıklamada, "Yapılan PTS incelemesinde şüpheli aracın yolda sahte plakalarını çıkartarak gerçek plakası olan 73 AAR 791 (çekici) ve 31 AAP 939 (dorse) plakaları ile Gaziantep iline giriş yaptığı tespit edildi. Tespit edilen gerçek plakalar üzerinden yapılan araştırmada, tırın Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde kayıtlı olduğunun anlaşılması üzerine Jandarma ekipleri şüphelilerden S.K'ye ait adrese yaptığı baskında bahse konu tırı evinin önünde, kendisini ise evinde yakalamıştır. Şahsın olay günü kullanmış olduğu kıyafetler evinde yapılan aramada ele geçirilmiştir. Başlatılan soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine şüphelilerin çalıntı malzemeyi Gaziantep ilinde ortakları tarafından kiralanan bir depoya taşıdıkları tespit edildi." denildi.

Olaya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, "28 Kasım 2022 günü Gaziantep ilinde tespit edilen depoya yaptığı şok baskında olayın diğer şüphelilerinden M.D. ve A.D. isimli şahıslar üzerlerinde çok sayıda sahte ruhsat, kimlik, cep telefonu ve GSM hattı ile birlikte yakalanmışlardır. Olayda yakalanan şüphelilerin Şanlıurfa İli Suruç ilçe nüfusuna kayıtlı oldukları, farklı suçlardan sabıkaları olduğu tespit edilmiştir. Bahse konu çalıntı pamuk iplikleri ise depoya yapılan baskında ele geçirilmiştir. Olayın diğer şüphelileri A.G., M.G. ve M.K. isimli şahısları yakalama çalışmaları devam etmektedir." şeklinde belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Jandarma ekiplerince ele geçirilen çalıntı malzeme 27 ton iplik işletme yetkililerine teslim edilmiştir. Olayda yakalanan şüpheliler S.K, M.D. ve A.D. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)




Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir