Hangi baharat , neye iyi geliyor?
Günlük hayatta kullandığımız ve yemeklerimizin olmazsa olmazları olan baharatlar yemeklere verdikleri aromanın yanı sıra sağlığımız için de büyük birer destekçi oluyorlar.
Uzmanlar baharatların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve yemeklerde aşırı tuz yerine baharatların kullanılması gerektiğini söylüyorlar. Öte taraftan kullanılacak baharatların taze çekilip kullanılmasını tavsiye ediyorlar. İşte baharatlar ve faydaları...
Kırmızı Biber: metabolizmayı hızlandırır. Kanser hücreleri ile savaşır. Kan dolaşımını hızlandırarak grip ve soğuk algınlığında kullanılır.
Karabiber: Ateş düşürücü, antioksidan ve idrar söktürücüdür.
Kişniş: Mikrop öldürür.
Zencefil: Bağışıklığı düzenler. Kış boyunca tazesi salatalara eklenebilir , tozu limon ve bal ile karıştırılarak çay niyetine tüketilebilir.
Zerdeçal: Karaciğeri toksinlerden arındırır, zihni güçlendirir. Kansere karşı vücudu korur.
Biberiye: Kalp sağlığını korur.
Kekik: Gribal enfeksiyonlara iyi gelir. Antiseptik ve tonik özellikleri sayesinde bağışıklık sistemimizi destekler.
Tarçın: Kan şekerinin düzenlenmesini sağlar.
Kimyon: Gaz ve hazımsızlığa iyi gelir. Spazm ve gaz gidericidir.
Köri: İltihaplı hastalıklarda ağrıyı hafifletir.
Karanfil: Ağız kokusunu gidermede; diş ve diş eti ağrılarında etkilidir.