• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
AVM'lerin insört kampanyalarına dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- CarrefourSA'nın yayımladığı ve üzerinde 25 Haziran Salı-1 Temmuz Pazartesi tarihlerinde geçerli kampanyaların bulunduğu insörte güvenerek alışveriş yaptığını belirten Mürsel Erinç, insört fiyatları ile kasa fiyatlarının birbirini tutmadığını iddia etti.
İnsörtlerdeki reklamlara güvenerek alışveriş yapmaya gittiğini anlatan Erinç, söz konusu insörtte kilogram fiyatına 1.79 TL yazılan salkım domatesin kasa fiyatının 3.99 TL olduğunu öne sürdü.

Olaya tepki gösteren Erinç, söz konusu AVM tarafından yayınlanan insörtün geçerlilik tarihinin geçmediğini aktararak, "Birinci sayfada bu kampanyanın 25 Haziran Salı 1 Temmuz Pazartesi tarihleri arasında geçerli olacağı belirtiliyor. Ancak ikinci sayfaya geldiğimizde burada salkım domates için 1.79 fiyat gösterilmiş bende aldım kasaya getirdim. Kasada bana domatesin Kg fiyatının 3.99 TL olduğunu söylediler peki bunun farkı nerdedir aynı malzeme, reklamı yapılan domates aynıdır ve insörtte 1.79 TL'ye satılması gerekiyor. Ancak bana 3.99 satmaya çalıştılar. ben CarrefourSA'dan şikayetçiyim." dedi.

Sorunun bir kaç tane domates olmadığını belirten Erinç, elindeki insörtü ve fişi göstererek "Bunun sebebi hakkımızın yenilmesi ve insanlarımızın kandırılmasıdır onun için tüketici hakları mahkemelerinden bunların denetlenmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

Bu durumu AVM yetkililerine sorduğunda kendisine manavın malzemeleri pahallıya aldığını söylediklerini belirten Erinç, "Benim manavla alakam yoktur. Ben manavı tanımam ben reklamlarıyla kasanın birbirini tutmadığını ve insanların kandırıldığını söylüyorum. Gerisi beni ne bağlar. Fiş de aldım burada kampanyaları ile kasa fiyatları birbirini tutmuyor. Tüketici hakları derneklerinden talebimiz bu tür şeylerin önüne geçmeleridir" diye konuştu.

Konu ile ilgili görüştüğümüz CarrefourSA Van Şubesi Müdür Yardımcısı Tacettin Görentaş ise söz konusu iddiaları ret etti. Görentaş, söz konusu müşterilerinin sabah 08.30 sıralarında geldiği için kampanya dahilindeki domatesin ellerinde bulunmadığını onun için 3.99 TL olan domatesten verdiklerini söyledi. Söz konusu domatesin şuan mağazalarında mevcut olduğunu ve müşterilerinin gelip 1.79 TL'den alabileceğini farlı bir etiket uygulamasının mümkün olmadığını aktardı.
Öte yandan Görentaş, domates fiyatlarının arttığını da hatırlatarak bu nedenle bir sınırlamaya da gittiklerinin altını çizdi. (Haşim Tosun, Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir