• DOLAR 32.681
  • EURO 35.433
  • ALTIN 2507.838
  • ...
Peygamber Sevdalıları Tarsus’ta "sahabe ayı" programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mersin’in Tarsus ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen program, Ali Koçak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Özlem Ajans ses sanatçılarının asr-ı saadet dönemine ithafen seslendirdikleri ilahi ve ezgilerden sonra Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş hoca bir konuşma yaptı.

Göktaş, Ebu Ubeyd’e Bin Cerrah’a Hazreti Ömer’in gözüyle bakılması ve onu en iyi anlayanlardan birisinin Hazreti Ömer olduğunu ifade etti.

Göktaş, Hazreti Ömer’in, sahabeler arasında konuştukları sırada, Allah'tan hangi duasının kabul olmasını temenni ettiğinin sorulması üzerine, "Ebu Ubeyd’e Bin Cerrah ve diğer sahabelerin bir odada buluşup ümmeti Ebu Ubeyde ve diğer sahabelere emanet etme" duasının kabul olması olduğunu söyledi.

Allah’ın, Müslümanları yeryüzünde onun ayetlerini ayakta tutan şahitleri olmasını buyurduğunu belirten Göktaş, "Biz ahir zamanın şahit ümmetiyiz. Bu şekilde Allah-u Teâlâ bizleri vasat bir ümmet kıldı ki bütün insanlar üzerine şahit olalım istedi. Kur'an-ı Kerim’in ayetlerinde zebanilerin cehenneme attıkları kişilere size bir uyarıcı gelmedi mi diye sorduklarında yalanladıklarını diyorlardı. Zebaniler onları cehenneme attıklarında bulunduğunuz memleket, apartman, sınıfta, fabrikada Muhammed ümmeti yok muydu sizleri uyaran olmadı mı diye soracaklar." diye konuştu.

Program, sinevizyon gösteriminin ardından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir