• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Barajın kalkması kötü sonuçlar verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Durum vahim

Netlerin her sene biraz daha düştüğünü söyleyen Özkara barajın kalkmasıyla eksilere düşüldüğünü ifade etti.
Özkara, “Sivas Cumhuriyet, Çağdaş Türkçe Lehçeleri bölümüne sonuncu olarak giren öğrencimiz Türkçede -3 net yapmış. En yüksek neti 1.8 ile fen alanı. Türkçe lehçeleri bölümüne Türkçeden eksi yaparak yerleşmiş düşünebiliyor musunuz?” dedi.

Bir sürü örnek var

Yerleştiği bölümün dersinden eksi net yapan öğrencilerin üniversitelerin değerini düşüreceğini söyleyen Özkara, “Aynı şekilde bir öğrenci Mimar Sinan Üniversitesi Fizik bölümüne, kimya alanında -0.5 yaparak yerleşmiş. Bitmedi, Trakya Genetik Mühendisliğine, biyolojiden 1.3 net yaparak, Gümüşhane Üniversitesi Tarih Bölümüne, tarihten 1 net yaparak girebiliyorsunuz. Bunun dışında da bir sürü örnek var.” ifadelerini kullandı.

Acilen bir önlem alınmalı!

Böyle yaparak Üniversite diplomasının değersizleştiğini ifade eden Özkara, “eskiden üniversitelerin bir anlamı vardı artık o anlam da kalmamış oldu. Acilen bir önlem almak gerekiyor.” dedi.

Doktorada da durum aynı

Özkara doktorada da durumların iyi olmadığını belirterek Özkara, “Sırf yapılmak için yapılıyor. Yabancı uyruklu pek çok öğrenci ne Türkçe ne İngilizce olmayan tezlere sahip. Bu şekilde diploma değer kaybederse yakında uluslararası alanda diplomamızı kale alacak hiçbir ülke olmayacak.” açıklamasında bulundu.

Geleceğimiz tehdit altında

Özkara, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bu sistemle herkes profesör oluyor. Nitelik düşüyor. Bu durum hakiki akademisyenleri de ülkemizden kaçırtır. ÖSYM başkanı üniversiteler doldu diye müjde veriyor. Farkında değiller ama geleceğimizden çalınıyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir