• DOLAR 32.715
  • EURO 35.523
  • ALTIN 2498.141
  • ...
Çin Devlet Başkanı Şi, AB Konseyi Başkanı ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Liderler, görüşmede Ukrayna krizini de ele aldı.

Şi, krize siyasi çözüm bulunmasının en çok Ukrayna'nın kapı komşusu Avrupa ülkelerinin menfaatine olduğunu, Çin'in AB'nin arabuluculuk çabalarını artırmasını ve Avrupa'da dengeli, etkili ve sürdürülebilir bir güvenlik mimarisinin oluşturulmasına öncülük etmesini desteklediğini ifade etti.

Çin Devlet Başkanı, mevcut koşullarda krizin tırmanmasının ve yayılmasının önlenmesi, barış görüşmelerinin teşvik edilmesi ve bloklar arası cepheleşme riskinden kaçınılması gerektiğine işaret etti.

AB Konseyi Başkanı Michel de görüşmeye ilişkin kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, Çin ve AB'nin küresel güçler olarak BM Şartı'na ve barışa saygıyı sağlama sorumluluklarının bulunduğunu belirtti.

İnsan haklarının evrensel olduğunu vurgulayan Michel, Pekin'in Çin-AB İnsan Hakları Diyaloğu'nu sürdürme taahhüdünü memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Michel, karşılıklılığın ve tek taraflı aşırı bağımlılığın bulunmadığı eşit zeminde rekabetin eşit ve adil bir küreselleşme için önemli olduğunun altını çizerek, bu ilkelerin ilişkilere daha içkin olmasını dilediklerini vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir