• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Elektrik krizi kapıda! Avusturya marketleri gıda dağıtacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkenin Tarım, Bölgeler ve Turizm Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan planda, muhtemel bir elektrik kesintisinin ilk gününde tüm bakkalların kapalı kalması öngörülüyor.

Senaryoya göre ikinci gün mağazalar kapalı kalacak. Bu durumda gün içinde saat 10:00 ile 15:00 saatleri arasında mahalle sakinlerine çantalarla taze ürünlerin dağıtılması için ilgili merkezler hareket geçecek.

Ayrıca mağazalarda hazır poşet su, uzun ömürlü ekmek, konserve, hazır giyim ve mumlar nakit olarak satılacak. Talep üzerine bebek ürünleri ve hijyen ürünleri sağlanacak.

Üçüncü günden itibaren ise, güvenlik nedenleriyle yalnızca kuru gıda grubundan ürünler sunulacak.

14 GÜNLÜK STOK TAVSİYESİ

Açıklanan planı, ülkenin büyük toptancılarından Spar, Maximarkt, Billa, Penny, Lidl, Frisch, Unimarkt, M-Preis kabul etti.

Avusturyalılara uzun raf ömrü olan yiyecekleri stoklamaları, evde 14 günlük stok tutmaları ve ayrıca aile üyesi başına yaklaşık 100 euro tutarında küçük meblağlarda nakit para tutmaları tavsiye edildi.

Plan, Avusturya Ticaret Odası (WKÖ), Avusturya Ulusal Bankası (OeNB) ve enerji bakanlığının yanı sıra gıda perakende sektörü temsilcileri ve Avusturya belediyeler birliği koordinasyonu ile hazırlandı.

Yetkililer, Avusturya'daki gıda arzının şu anda güvenli olduğunu ve elektrik kesintisi riskinin çok düşük olduğunu vurgularken gelecekteki potansiyel zorluklar karşısında krize hazır olmak için zamanında hazırlık yapılmasını gerektirdiğini kaydettiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir