• DOLAR 32.681
  • EURO 35.504
  • ALTIN 2506.031
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan 'Aile' vurgusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen ‘Aile İle İlgili Güncel Meseleler Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayda açılış konuşması yapan Erbaş ailenin önemine değinerek, “Aile, insanın fıtratının, onurunun ve neslinin korunması noktasında vazgeçilmez bir kurumdur” dedi.

Erbaş, “Aile kurumu, psikolojik ve biyolojik gereksinimleri temin etmenin yanı sıra sağlıklı sosyalleşmenin ve nesli devam ettirmenin de en sağlam zeminidir. Aile, insanın fıtratının, onurunun ve neslinin korunması noktasında vazgeçilmez bir kurumdur. Bireysel ve toplumsal huzurun gerçekleşmesi, ancak sağlam temellere dayanan, sağlıklı bir şekilde işleyen ve hak-sorumluluk ekseninde ortak yaşama bilincini pekiştiren bir aile kurumuyla mümkündür.” diyerek aile vurgusunun üzerinde durdu. 

Başkan Erbaş, İslam’a göre ailenin, ’hayat ve ahlak mektebi’ olduğunu belirterek son olarak şunları söyledi:
“Aile, insanı hayata hazırlayan değerlerin öğrenildiği bir eğitim yuvasıdır. Dünyaya gelen her insan ilk eğitimini burada alır. İnsani, ahlaki ve dini değerlerini burada öğrenir ve özümser. Biyolojik, psikolojik ve sosyolojik gelişimini burada tamamlar. Daha da önemlisi, insanların inanç, fikir, vicdan ve ahlak dünyaları ile kimlik, kişilik ve karakter yapıları, içinde doğup büyüdükleri ailenin değerleriyle şekillenir. Özellikle sevgi, saygı ve güven duygularının doyuma ulaşması hususunda ailenin yerini dolduracak alternatif bir sosyal yapıdan söz etmek mümkün değildir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir