• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...
Twitter, Covid-19 politikasını kaldırıyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Platformun Covid-19 şeffaflık sayfasında geçen hafta yayınlanmasından bu yana büyük ölçüde fark edilmeyen bir güncellemeye göre Twitter, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilendirme politikasını artık uygulanmayacağını söyledi. Değişiklik, yeni patron Elon Musk'ın daha önce askıya alınan hesaplar için "genel af" ilan etmesiyle geldi.

Yanlış bilgilendirme politikasıyla ilgili karar ilk olarak 2020'de Covid-19 salgınının patlak verdiği sırada alınmıştı. Karar, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemeyi amaçlayan hükümet politikaları ve ilgili şirketlerin ürettiği aşılar hakkında "zararlı ve yanıltıcı" paylaşımlarla mücadele etmeyi amaçlıyordu.

Bu kuralı ihlal eden kullanıcılar ihtar almıştı. İki veya üç ihtardan sonra hesapları 12 saat süreyle askıya alındı. Dördüncü ihtardan sonra, söz konusu hesap bir hafta boyunca kilitlenirken, beşten fazla ihtar alan hesaplar platformdan kalıcı olarak kaldırılmıştı.

Twitter tarafından yayınlanan istatistiklere göre, Ocak 2020 ile Eylül 2022 arasında, platformun moderatörleri 11,72 milyondan fazla hesaba ihtar verdi. 11.000'den fazla hesabı kuralı ihlal ettiği için askıya aldı. Ayrıca, aynı politika kapsamında dünya çapında yaklaşık 100.000 içerik silindi. (Russian Today)

Bu haberler de ilginizi çekebilir