Nohut'un faydaları
Kış aylarında en çok tüketilen yemeklerinin malzemesi olan nohutun faydaları arasından en önemlisi hastalıklara karşı direnci artırmasıdır.
Vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi en kısa sürede sağlayabilen baklagillerdendir. Lifli bir besin olan nohut kötü kolesterolün düşürülmesini ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar.
Birçok faydası bulunan nohut, zihin yorgunluğunu da giderir. İçerdiği protein sayesinde kasların da güçlenmesini sağlar.
İçerdiği E vitamini sayesinde yaşlanma karşıtı olan nohut, cildin esnekliğini kaybetmesini de geciktirir.
Kalori değeri yüksek olan nohut, A, C, E, K ve B grubu vitaminleri ile fosfor, potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum minerallerini içerir.
Karbonhidrat açısından zengindir ayrıca baklagiller arasında en çok protein içeren nohuttur.
(Göze tarım)