• DOLAR 32.6
  • EURO 35.454
  • ALTIN 2469.922
  • ...
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Hint-Pasifik açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Borrell, Brüksel Hint-Pasifik Forumu'nda yaptığı açılış konuşmasında, AB ile Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) arasında 14 Aralık'ta Brüksel'de yapılması planlanan zirve öncesinde bu tür platformların iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu bölgenin "uzak olduğu ve yalnızca ticaret ve yatırım bağlamında yaklaşılması tuzağına düşülmemesi" gerektiğine ifade eden Borrell, AB'nin "ekonomiyi güvenlikten ayıramayacağını" söyledi.

"Birçok yönden bu bölge tarihin merkezi olacak. Gelecek yıllarda Hint-Pasifik, tarihin yazıldığı yer olacak." diyen Borrell, "Geleceğimiz için birçok çözüm bu bölgede tasarlanıyor ve deneniyor. Bu bölgeye daha fazla yatırım yapmalıyız" dedi.

Borrell, dünyanın geleceğini Hint-Pasifik bölgesinin belirleyeceğinin, AB'nin bu bölgenin değişimiyle doğrudan ilgilendiğini iifade etti.

Bölgeye vereceği üç temel mesajı olduğunu dile getiren Borrell, AB'nin bölgede özellikle güvenlik alanında "daha büyük bir taahhüde" ihtiyacı olduğunu, "belirgin bir rol ve teklif" geliştirilmesi ve her iki blok arasındaki ilişkilerin "iki yönlü" olması gerektiğini belirtti.

Borrell, "Hint-Pasifik'te olanların ortasında, giderek artan iddiasıyla Çin var. Bugünlerde sıfır-COVID stratejisinin artan maliyetini ve Çin vatandaşlarının endişelerini görüyoruz. Sıfır-COVIDstratejisinin ötesinde, Çin değişiyor. Çin, gücün merkezileşmesi ve milliyetçilikteki yükselişle değişiyor." dedi.

 

(İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir