• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Uysal: Yaşlılar bizim için hayat tecrübesi olan insanlardır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplumun ayrılmaz bütünü olan yaşlıların nesillere tecrübe aktarabilmesi için yaşlılara saygı ve hürmetle yaklaşılması gerektiğini söyleyen Mersin HÜDA PAR İl Başkanı Tahirhan Uysal yaptığı ziyarette yaşlılara önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Yaşlıların önemine binaen konuşan Uysal, "Yaşlılarımız bizim için hayat tecrübesi olan insanlardır. Milli, manevi ve kültürlerimizi bize yansıtan, geleceğimizle geçmişimiz arasında gösteren şahsiyetlerdir. Belki bedenen yorgun olabilirler ama ruhen tecrübeleriyle yoğrulmuş bir çınardırlar. Biz toplum olarak bu çınarlarımıza sahip çıktığımız sürece huzur bulabiliriz." şeklinde konuştu.

konuşmasının devamında Allah Resulü'nün hadislerinden örnek veren Uysal, "Hazreti Peygamber Efendimiz'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) insanların en hayırlısı kimdir diye sorulduğunda ömrü uzun, ameli güzel olandır buyurmuştur. Başka bir hadisinde 'Süt emen çocuklar ve beli bükülmüş yaşlılarınız olmasaydı belalar üzerinize sel olarak akardı.' diyor. Biz de bundan dolayı yaşlılarımıza önem vermeliyiz. Toplum olarak buna ihtiyacımız vardır. Yaşlılarımız olmazsa bizim tecrübelerimiz eksik kalır. Tecrübemiz olması için de yaşlılarımıza önem vermeliyiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir