• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"İnsani Değerlerin Güçlendirilmesi Ve Ötekileştirmenin Tehlikeleri" çalıştayı İstanbul'da başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih'te bulunan İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen programa, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Genel Sekreteri Ali Karadaği, Sudan Diyanet İşleri Eski Başkanı İsam Beşir gibi tanınan simaların yanı sıra Türkiye, Tunus, Katar, Umman, Irak, Sudan Rusya Somali, Maldivler ve Avusturalya'dan âlimler ile akademisyenler katıldı.

Ayasofya-ı Kebir Camii Şerif Müezzini Rıdvan Aktaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Said Yüce, vakıf olarak Kur'an ve sünnet rehberliğinde dünyanın çeşitli ülkelerinden üniversitelerle birlikte 43 yıldır sempozyumlar düzenlediklerini söyledi.

Dünyanın içerisinde bulunduğu tüm maddi ve manevi musibetlerin devam ettiği süreçte insanların yaratılışa uygun olan insani değerlere sahip çıkamadığını hatırlatan Yüce, "İnsanlığın yaşadığı manevi buhranı ve huzursuzluğu ortadan kaldırmak, manevi tahribatları tamir etmek gibi bir vazife hepimizin sorumluluğudur. Asrımızın büyük mütefekkiri Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, Kur'an ve Sünnetten aldığı ilham ile günümüz insanına Kur'an eczanesinden şifa olacak ilaçlar sunmuştur. Onun ifadesiyle insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük mesele ebedi saadeti kazanmak ya da kaybetmek davasıdır. Eğer iman ve marifetullah ile bu davayı kazanmaya çalışsa aradığımız tüm insani değerlerin o yolun içerisindedir. Çağımızın en büyük problemi olan ötekileştirmenin yegâne ilacı da kaynağı Kur'an ve sünnet olan şefkat ve merhamet dini İslam'ın hakikatleridir." dedi.

Yüce, konuşmasının devamında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin programla ilgili mesajlarını okudu.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir