• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Viranşehir'de barış yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA -Viranşehir ilçesinde iki aşiret arasındaki kan davası verilen barış yemeği ile son buldu. Bir yıl önce Metinan ve Nasıran aşiretleri arasında başlayan husumet çatışmaya dönüşmüş ve olayda Cemil Çelik adlı vatandaş yaşamını yitirmişti. Kanat önderlerinin ve bölgenin ileri gelenlerinin de araya girmesi ile husumet barış ile neticelendi.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen barış yemeğine, bakanlardan Mehdi Eker, Faruk Çelik; miletvekillerinden Ahmet Türk, Mehmet Akyürek, İbrahim Binici, Seydi Eyüpoğlu'nun yanı sıra Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, ilçe müftüsü, siyasi parti temsilcileri, STK idarecileri, kanat önderleri, alimler ve iki aşiret mensupları katıldı.

Barış yemeğinde Mehdi Eker, Faruk Çelik ve Ahmet Türk barışın önemi ve toplumsal huzur ile ilgili kısa bir konuşma yaptılar. Ardından Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık bir konuşma yaparak "Hepimiz öleceğiz. Öldüğümüzde Hz. Muhammed Mustafa'dan şefaat dilemek için dünyada iyi yaşamalıyız. Haftada bir mezarlığı ziyaret etmeliyiz ve ölümden ibret almalıyız. Aramızdaki düşmanlıklara son vermeliyiz. Çünkü dinimiz bizi kardeş kılmış."dedi.


Kültür Merkezine girişi esnasında BDP'li oldukları belirtilen bir grup bakanları yuhaladı.


Yemek esnasında Şanlıurfa İl Müftüsü duada bulunurken kalabalık hep bir ağızdan "amin" dedi.

Okunan duadan sonra barış merasimi sona erdi.(Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir