• DOLAR 34.253
  • EURO 37.826
  • ALTIN 2924.564
  • ...
GÜNFİAD Başkanı Söylemez'den sağduyu çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Diyarbakır'ın Lice ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Kayacık (Hezan) köyünün 200 metre dışındaki jandarma karakolunun ek inşaatına karşı çıkan grup ile Jandarma arasında çıkan arbede sonrası bir vatandaşın hayatını kaybetmesi üzerine (GÜNFİAD) Güneydoğu Anadolu Dernekler Federasyonu'ndan sağduyu çağrısı yapıldı.

 

GÜNFİAD Başkanı Rıdvan Söylemez,"Böylesi hassas bir dönemde bu tür olayların meydana gelmesinin çözüm sürecini ve bu ülkede ki birlik ve beraberliği hedef aldığını ifade ederek, herkesin sağduyulu davranması gerektiğini ifade etti.

 

Söylemez açıklamasının devamında, "Ülkemiz böylesine hassas bir dönemden geçerken ve herkes o denli çözüm süreci için umutlu iken Lice'de yapılacak olan bir Karakol İnşaatına vatandaşlarımızın müdahalesi sonucu ne yazık ki yaşanan olayda can kaybı yaşanmış ve ocaklara bir hiç uğruna yine ateş düşmüştür. Taraflar birbirini suçlamayı bırakmalı. Özellikle BDP yöneticileri tarafından halk sağduyuya davet edilmelidir. Ülkemiz çok kritik bir aşamadan geçmektedir. Çözüm süreci ile birlikte bu topraklarda artık kin ve nefret tohumları eken hangi zihniyet olursa olsun hep birlikte lanetlemelidir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımız ve ailesi başta olmak üzere dost ve akrabalarına baş sağlığı diliyor, herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz." dedi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir