• DOLAR 34.155
  • EURO 37.806
  • ALTIN 2905.73
  • ...
Sıcaklık kuruyemiş tüketimini durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kuruyemiş tüketiminin yaz aylarında azalmasının nedenini halkın sıvı türü ürünlere yönelmesi olarak açıklayan kuruyemişçiler, yaz aylarında satışlarının yüzde 50 oranında azaldığını ifade ediyorlar.

Yaz aylarında insanların çok fazla enerjiye ihtiyaçlarının olmamasından dolayı kalorisi yüksek olan gıdaları fazla tüketmediklerini ileri süren Batmanlı kuruyemiş satıcısı M. Yasir Önce, "Kuruyemiş, sıcak aylarda satışı neredeyse durma noktasına geliyor. Genellikle yazları halk, içecek ve meyve ürünlerine yöneldiği için işlerimizde yüzde 50 oranında bir duraklama yaşanıyor. Kış aylarında kuruyemiş satışlarımız iyidir. Yazın kuruyemiş fiyatları daha pahalıdır ve bu da ürünün azlığından kaynaklanıyor. Genellikle ürünler dışarıdan geliyor ve yerli ürün yetmiyor" dedi.

Bir başka kuruyemiş satıcısı Abdulhakim Arslan ise, "Yazın 3-4 ay boyunca işlerimiz durgunlaşıyor. Kış aylarına göre satışlarımız yüzde 50-60 oranında düşüyor. Yazın en çok ay çekirdeği, kabak çekirdeği ve fıstık çeşitleri satılıyor. Yazları işlerimizde bir duraksama olduğundan yaklaşık 3-4 ay mağdur oluyoruz" ifadelerini kullandı.
Yaz aylarında açık havada daha çok zaman geçirilmesiyle sadece ay çekirdeği tüketiminin de artış olduğunu dile getiren kuruyemiş satıcıları, ay çekirdeğinin, halkın en çok tükettiği keyif ürünleri arasında yer aldığını kaydettiler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir