• DOLAR 34.234
  • EURO 37.928
  • ALTIN 2924.55
  • ...
Eğitimdeki şiddet masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması 2013 Haziran dönemi değerlendirme toplantısı Vali vekili Soner Karataşoğlu'nun Başkanlığında yapıldı.

 

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, İl Milli Müdürü Şerif Akboğa, İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Ahmet Akan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Faik Gündüz, Batman Üniversitesinde Yrd. Doç.Dr. Yusuf Aslan, Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir Sen temsilcileri ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ve Toplum Destek Şubesi yetkilileri katıldı.

 

Toplantıda, Vali Vekili Soner Karataşoğlu, her ortamdaki şiddetin önlenmesini önemsediklerini ancak, eğitim ortamındaki şiddetin zamanında önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınmasının şart olduğunu ifade etti.

 

Karataşoğlu, eğitim ortamlarındaki şiddet olayları ile ilgili veri tabanının il Milli Eğitim Müdürlüğünde tutulmasını, okul şikâyet kutularının değerlendirilmesini, kurumlar arası koordinasyona devam edilmesini ve konu ile ilgili tespitlerin çözüm ve önerileri hakkında Batman Üniversitesi ile diyaloğa geçilmesi hususlarına vurgu yaptı.

 

İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, bu dönemde şiddet olaylarına karışan öğrenci sayısının 33 olduğu, okul polislerinin yeterliliğine ve eğitimlerine gereken önemi verdiklerini söyledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa'da eğitim ortamlarında şiddetin sayısal açıdan düşük oranda olduğu, buna rağmen, ev ve aile ziyaretlerine devam ettiklerini, öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitimlere (seminer ve değişik etkinliklere) büyük ölçüde yer vereceklerini ifade etti.

 

Toplantı 2013 yılı Eylül ayında tekrar değerlendirme yapılmak üzere bir araya gelinmesi kararıyla sona erdi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir