• DOLAR 34.226
  • EURO 37.917
  • ALTIN 2914.073
  • ...
Köylüler ile askerler birbirine girdi: 1 ölü, 4 yaralı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın Lice ilçesine bağlı Kayacık (Hézan) köyünde karakol inşaatına karşı eylem yapan BDP`liler şantiye girmeye çalıştı. Jandarma tarafından gruba müdahale edilirken karşılıklı çatışmalar yaşandı.

 Olaylar sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

 BDP`lilerin kışkırttığı köylülerin içine sızan bazı yüzü maskeli şahısların ise molotof kokteyli atması ve çadırları ateşe vermesi üzerine Jandarma`nın gaz bombası attığı ve havaya ilk etapta ikaz ateşi açtığı kaydedildi.

 Gerginliğin hala sürdüğü ve olayların BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk`un da aralarında bulunduğu heyetin bölgeye gitmesiyle daha fazla artacağı iddia ediliyor.

VALİ KIRAÇ: TEYİT ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç,Lice`deki olaylarla ilgili bilgi verirken, Kayacak Jandarma Karakolu`nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi. Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, "Bu sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2`si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz" dedi.

(İLKHA - DOĞRUHABER)

Bu haberler de ilginizi çekebilir