• DOLAR 32.255
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2418.9
  • ...
Tayvan'da yerel seçimleri ana muhalefet partisi kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tayvan'ın iktidardaki Demokratik İlerici Partisi'nin seçimlerde yenilgiyi kabul etmesinin ardından partinin başkanı ve Tayvan lideri Tsai-Ingwen partisinden istifa etti.

Yaklaşık 27 milyon nüfuslu Tayvan'da halk, 13 bölge ve 9 şehirde belediye başkanlarını, belediye meclisi üyelerini ve alt düzeydeki yerel liderleri belirlemek üzere sandık başına gitti.

Seçimlerde ilk gelen sonuçlara göre başkent Taipei dahil olmak üzere birçok bölgede zafere ulaşan ana muhalefet partisi Koumintag (KMT) oldu.

Ülkenin en büyük ikinci şehri olan Kaoshiung’da ise seçimi Demokratik Kalkınma Partisi'nden (DPP) Chen Chi-mai kazandı. Tayvan’a bağlı adalardan olan Mazu bölgesi belediye başkanlığını KMT’den Wang Zhongming kazanırken, Kinmen adasında bağımsız partiden Chen Fu-hai belediye başkanı seçildi. Son olarak Penghu adasındaki yarışı ise DPP’den Chen Guang-Fu kazandı.

Tayvan'ın muhalefet partisi Koumintag yerel seçimlerde zafere ulaşırken, Tayvan lideri Tsai Ing-wen sonuçların ardından sorumluluğu kabul ettiğini belirterek parti başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir