• DOLAR 32.204
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Düzce'de okullarda psikososyal destek çalışmaları yürütülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sahada depremden etkilenen eğitim binalarının tespiti çalışmalarının yanı sıra MEB Psikososyal Destek Ekibi, Düzce'de yaşanan deprem sonrası okullarda yürütülecek psikososyal destek çalışmalarını da planlamak amacıyla Düzce il psikososyal destek ekibiyle koordinasyonlu bir şekilde çalışma başlattı. İlk etapta mağduriyet yaşayan öğrenci, öğretmen ve veliler tespit edilerek ziyaretler gerçekleştirildi.

İl ekibinin koordinasyonunda il millî eğitim müdürlüğünce destek merkezleri oluşturuldu. Depremden etkilenen öğretmen, öğrenci ve velilerin psikososyal destek merkezlerine yönlendirilmesi konusunda bilgilendirme yapıldı.

Afet ve acil durumlar sonrasında çocukların duygu, düşünce ve davranışlarında görülebilecek farklılıklar ve bu süreçte çocuklara destek konusunda bilgi vermek amacıyla hazırlanan "Deprem ve Psikolojik Travma, Aileler İçin Çocuklara Yardım Kılavuzu", "Deprem ve Psikolojik Travma, Öğretmenler İçin Yardım Kılavuzu", "Travmatik Yaşam Olayları ve Ailede Psikolojik Sağlamlık, Aileler İçin Bilgilendirme Rehberi" ve "Travmatik Yaşam Olayları Karşısında Okulda Psikolojik Sağlamlığı Korumak/Öğretmenler İçin Bilgilendirme Rehberi", öğretmen ve velilere dağıtılmak üzere il millî eğitim müdürlüğü ile paylaşıldı.

Bu süreçte, öğrencilerin psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek, normalleşme süreçlerine katkı sunmak için psikoeğitim programı uygulama çalışmaları planlanırken ayrıca ihtiyaç duyan öğrencilere bireysel psikolojik danışma hizmeti de verileceği bildirildi.

Öte yandan, Düzce'de yapılacak psikososyal destek faaliyetlerinin koordinesinin yerinde incelenmesi amacıyla 28 Kasım'da bir başka saha ziyareti daha gerçekleştirilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir