• DOLAR 34.251
  • EURO 37.828
  • ALTIN 2931.576
  • ...
Elazığ Müftülüğü Taşımalı Hafızlık Eğitimi'ne başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Erkek öğrenciler Harput Hacı Hamdi Başaran Yatılı Erkek Kur`an Kursuna kız öğrenciler ise Hacı Sıdıka Dumandağ yatılı kız Kur`an kursuna taşımalı olarak götürülecekler.

 

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, "Geçen sene yürürlüğe giren yönetmelik ile İmam Hatip ortaokuluna giden öğrenciler hafızlık yapmak kaydı ile bir yıl kayıt dondurabilecekler ve bir yıl sonra kaydını dondurduğu okul tarafından yapılacak sınavda başarılı olan öğrenciler bir üst sınıftan eğitime devam edebilecekler" ifadelerini kullandı.

 

Güngör konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Bu vesile ile Harput Hacı Hamdi Başaran Yatılı Erkek Kur`an Kursu'na ilk olarak 18 öğrenci ve Hacı Sıdıka Dumandağ Yatılı Kız Kur`an kursumuzda da 21 öğrenci hafızlık yapabilmek için başvuruda bulunmuş ve 24 Haziran 2013 tarihi itibariyle eğitime başlanılmıştır. Bundan sonra gelecek müracaatlar da kabul edilmektedir.

 

Eğitim yılı başlayana kadar (bu yaz döneminde) bu öğrencilerimize hafızlık temel eğitimi dersi verilecek. Verilen eğitimde öğrencimiz hafızlık yapabilecek seviyeye ulaşırlarsa eğitimlerini dondurarak hafızlık eğitimine devam edecekler. Henüz hafızlık yapabilecek seviyeye ulaşmamış olanlar ise bu eğitim yılında okullarına devam edecekler ve önümüzdeki yaz döneminde tekrar kursa alınarak hafızlık hazırlık kursuna devam edecekler.

 

Kaydını yaptığımız öğrenciler evlerinden Sabah saat 09.00`da kurslarımıza taşımalı sistemle götürülecek ve saat 15.00`te tekrar evlerine bırakılacaktır.

 

Ayrıca bu öğrenciler öğlen yemeklerini ise kurslarımızda yiyecekler." (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir