• DOLAR 32.718
  • EURO 35.278
  • ALTIN 2448.7
  • ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "BM küresel sorunlarda yetersiz"...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde düzenlenen buluşmaya katılan Çavuşoğlu, gençlerle ve vatandaşlarla bir araya geldiklerinde, onların bakışlarından, vizyonlarından, önerilerinden çok faydalandıklarını, bu buluşmalarda ortaya çıkan farklı fikirlerin çalışmalarına değer kattığını söyledi.

Birleşmiş Milletler, çözüm üretemiyor, çatışmaları durduramıyor.

Artan uluslararası rekabet nedeniyle, bu sorunlara çözüm bulmanın zor olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Birleşmiş Milletler, 1945 yılında donup kalmış. Savaştan sonra bir daha savaş olmasın diye kurulmuş ama o gün donup kalmış. Yapısında en ufak bir güncelleme olmadığı için küresel sorunlarda da yetersiz kalmış. Çözüm üretemiyor, çatışmaları durduramıyor. Dolasıyla bugünkü krizler karşısında hiçbirimizin beklentisini maalesef karşılamıyor. Birleşmiş Milletleri örnek verdim çünkü en üstteki çatı kuruluş. Bunu AB ve AGİT için de söyleyebilirsiniz. Başkanlığını yaptığım Avrupa Konseyi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi için de İslam İşbirliği Teşkilatı için de söyleyebilirsiniz. Hepsinin reformu konusunda da çalışıyoruz." diye konuştu.

Hayatın ve uluslararası ilişkilerin bir parçası olan krizleri yönetmenin önemli olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, her krizin beraberinde fırsatlar getirdiğini bu fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini aktardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir