• DOLAR 32.291
  • EURO 35.079
  • ALTIN 2413.424
  • ...
Erdoğandan çok sert HDP açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programında açıklamalarda bulundu.

İŞTE SATIRBAŞLARI

"Bir kadının bile şiddete uğramasına, hele hele cinayete kurban gitmesine asla rıza gösteremeyeceğimiz için mücadelenin çıtasını yükseltmek mecburiyetindeyiz. Kalkınma planlarımızın merkezine, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ilkesini yerleştirdik.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun her kesimini çalışmalarımızın içine katıyoruz. Ulusal Eylem Planı kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bir seferberlik ruhuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2023 yılında mağdurların adalete erişimini kolaylaştıran uygulamalarımızı sürdüreceğiz."

Terör örgütlerinin son dönemdeki saldırılarında hayatını kaybeden 8 vatandaşımızdan ikisi kadın öğretmendir. Bu vesile ile Arzu ve Ayşenur öğretmenimiz ile Aybüke öğretmenimizi rahmetle yad ediyorum.

Terör örgütleri söz konusu olduğu zaman Kandil'e kadar çıkan batılı STK'lar, Diyarbakır Annelerini ziyaret etmemişlerdir. Söz konusu Türkiye olunca timsah gözyaşları kabilindeki kınama mesajları dışında ne siyasetçilerden ne STK'lardan ne medyadan kayda değer bir ses çıkmıyor.

Genç kızlarımızı kandırıp dağlarda ölüme sürükleyen terör örgütünün parlamentodaki uzantılarını asla görmezden gelemeyiz.

Parlamentoya öyle ya da böyle girip dağlarda teröristlerle kol kola dolaşanlar, bu milletin temsilcisi olamaz.

Kadın ve çocuk katillerinin yakasına yapışmazsak, bırakınız ülkeyi yönetme sorumluluğumuzu, en temel insani vazifeyi yerine getirmiş olamayız.

Bu haberler de ilginizi çekebilir