• DOLAR 34.251
  • EURO 37.589
  • ALTIN 2929.237
  • ...
Kale Mezarlığında ihata çalışmaları yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Belediye Başkanlığı tarafından geçmiş yıllarda genişletilen Kale Mezarlığı'nda düzenleme çalışmaları başladı. Mezarlığın tahrip olan duvarlarının yanı sıra bazı bölgelerine de yeni ihata duvarı yapılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, Kale Mezarlığı'nda Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, mezarlık çevresine ihata duvarı yapım çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Tahrip olan ihata duvarlarının bulunduğu yerlerden başıboş hayvanların mezarlığa girdiğini ifade eden Başkan Dede, yağışlı havalarda mezarlık etrafındaki bazı bölgelerde ihata duvarlarının bir bölümü tahrip olduğunu, tahrip olan bölgelerde mezarlığa başıboş hayvanların girerek mezarlıklara zarar verdiğini belirterek yapılan çalışmalarla Kale Mezarlığı'nda hem tahrip olan duvarların onarılacağını hem de bazı bölgelerine yeni duvar örüldüğünü belirtti.

Mezarlıkların düzeni ve mezarlıklarda verilen hizmetin çok önemli olduğunu dile getiren Dede "Mezarlıklara giren başıboş hayvanlar hem mezar taşlarına zarar veriyor, hem de duvarların bu halde olması çevre düzenlemesini bozuyor. İhata duvarlarının örülmesiyle hem başıboş hayvanların mezarlıklara girişi engellenecek hem de halkın yakınlarının kabirlerini rahat bir şekilde ziyaret edebilmesi için mezarlıkların bakımlı ve temiz olmasına da önem verilmesi gerekir '' dedi.(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir