• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Yaşlı kadın: "Allah için bana yardım edin!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin'de 13 yıldan beri harabe bir evde komşularının yardımıyla karnını doyurabilen Asiye Nine yetkilerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Oğlunun akli dengesini yitirmesinden ve hastalığı nedeniyle ayak parmaklarının kesilmesinden sonra gelini tarafından 13 yıl önce evden kovulduğunu ifade eden yaşlı kadın kimsesiz olduğunu belirterek " Bana sahip çıkın!" dedi.

Mersin merkez Akdeniz ilçesi Turunçlu Mahallesi'nde harabe bir evde yalnız yaşamak zorunda kalan Özsökük, yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı. "17 yaşında erken evlendirildim. İki yıl sonra eşim nedeni bilinden aniden vefat etti. Eşimden bir erkek çocuğum dünyaya geldi. Çocuğum evlendi ve 25 sene önce Mersin'e taşındık. Kanser hastalığına yakalandım. Kanseri tedavi ile atlattım. Sonra şeker hastalığına yakalandım. Hastalıktan dolayı sol ayağımdan 3 parmak kesildi ve sakat oldum. Oğlum TIR şoförlüğü yapıyordu. Yabancı devletlere giderdi. Bir gün çok korkmuş ve ondan sonra akli dengesini yetirdi. Şuan oğlum nerdedir bilmiyorum.

Gelinim parmaklarım kesildiği için beni evden kovdu
Akli dengesini yetirdiği için malulen emekli olan oğlumun 4 kız, 1 erkek toplam 5 çocuğu var. Şuan oğlumun nerde olduğunu kimse bilmiyor. Parmaklarım kesildikten sonra sakat olduğum için gelinim beni evden kovdu. 13 yıldır yalnız yaşıyorum. Kimsem yok, Allah'tan başka. Şuan elimde hiçbir şey yok. Geçimimi sağlayamıyorum. Yakınımızda bir fırın var, günde bana bir ekmek veriyor. O ekmeğin dışında yiyecek bir şeyim yok. Evimde ne gıda nede sebze hiçbir şey yok."

3 ayda bir aldığım yaşlılık maaşı ile geçinmeye çalışıyorum
3 ayda bir 350 TL yaşlılık maaşı aldığını söyleyen Özsökük şöyle devam etti: " Bunun 200 TL'sini kiraya veriyorum. Geriye kalan para ile borçlarımı veriyorum. Tüp ve şeker aldıktan sonra para yine kalmıyor. Gece lambası yaktığımdan dolayı elektrik ücreti az geliyor. 11 senedir bu harabe evde tek başıma yaşama mücadelesi veriyorum. Ev harabe olduğundan dolayı tavandaki sıvalar üzerime düşüyor. Güneş görmediğinden dolayı rutubet kokuyor. Bazen komşular bana yardım ediyor." Şeklinde konuştu.

Sakat halimle sokakta çöp topluyorum
Bazen sokaklardan pet plastik ve çöplerden ekmek topladığını belirten Özsökük, " Çöplerden topladığım ekmekleri evde kurutup çuvalını 1,5 TL'ye satıyorum. Sakat halimle sokaklardan pet şişe toplamaya çalışıyorum. Yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum. Ayaklarım sakat. Bir şey yapamıyorum. Kimsem şuan yanımda yok. Hiç durumum yok. Allah için bana yardım edin. Sahibim yok. Hiç kimsem yok yalnız Allah'ım var. Aylarca evime bir şey girmiyor. Beni buradan çıkarsınlar. Şimdi bana yardım edilemese ben nereye gideceğim."diye belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir