• DOLAR 32.679
  • EURO 35.42
  • ALTIN 2502.95
  • ...
Ali Erbaş duyurdu: Diyanet'e personel alımında değişiklik!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri eski Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç’a İstanbul Üniversitesi Senatosu tarafından tevdi edilen ‘İstanbul Üniversitesi İslam Araştırmaları Fahri Doktora Unvanı Takdim Töreni’ne katıldı. 

Başkan Erbaş, 46 ciltlik İslam Ansiklopedisinin oluşturulmasında Altıkulaç’ın büyük emeğinin olduğunu belirterek, “Sadece ulumi İslamiyye mensupları, hocaları değil. Sosyal bilimlerin belki fen bilimlerinin her alanında çalışan, ülkemizin yetiştirdiği mümtaz ilim adamlarının katkısı olmuştur. Biz İslam Ansiklopedisi sayesinde nice hocalar tanıdık. Bu da çok önemli bir kazanımdır. İslam dünyasının en önemli eserlerinden birisi. Onun üzerine bugün bizler ne koyabiliriz onun gayreti içerisindeyiz elhamdülillah.” dedi.

Diyanet Akademisinin kurulması ve amacından da bahseden Başkan Erbaş, “İmam hatip liselerinden, ön lisanstan, ilahiyat fakültelerinden mezun olanları önce devletin yapmış olduğu KPSS sınavı ile sonra bizim yapmış olduğumuz mülakatla alıyor ve memur yapıyorduk. Şimdi artık öyle olmayacak. Meslek öncesi önce akademide eğitime alacağız. 6 aydan başlayan ve 3 yıla kadar devam eden eğitimler. Bu eğitim bittikten sonra memur olarak atanmaya başlanacak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Dr. Tayyar Altıkulaç’a fahri doktora unvanı, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından tevdi edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir