Yakılınca kanser yapıyor
Yemek kültürümüzün vazgeçilmez bir tatlısı olan sütlaç şu sıralar bazı görüntülerle sosyal medyanın gündemindeydi. Bazı işyerleri pürmüz denilen alev tabancasıyla yaktıkları sütlaçları, fırın sütlacı diye servis ettiği görüldü. Ortaya çıkan görüntüler halkın tepkisine sebep oldu. Uzmanlar da söz konusu görüntülerle ilgili uyardı.
Sütlacın lezzetlenmesi ve güzel görüntü kazanması için fırına atılan sütlaç bazı üreticiler tarafından sağlığa zarar verecek yöntemlerle yapıldığı ortaya çıktı. Alev tabancasıyla kızartılan sütlaçların kanserojen olduğu iddia edildi.
Ne şekilde olursa olsun yemeyin
Bu konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya şu ifadeleri kullandı: “İster fırında ister pürmüzle olsun, sütlacın üzerinde oluşturulan yanık\karamelize tat; bir lezzet değil şekerin yanmasıyla oluşan kanserojen madde akrilamidden ibarettir!”
Bozkaya, “Her nasıl yapılırsa yapılsın, yanık sütlaç yemeyin” diyerek uyardı.