• DOLAR 34.425
  • EURO 36.411
  • ALTIN 2840.194
  • ...
Yakılınca kanser yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sütlacın lezzetlenmesi ve güzel görüntü kazanması için fırına atılan sütlaç bazı üreticiler tarafından sağlığa zarar verecek yöntemlerle yapıldığı ortaya çıktı. Alev tabancasıyla kızartılan sütlaçların kanserojen olduğu iddia edildi.  

Ne şekilde olursa olsun yemeyin

Bu konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya şu ifadeleri kullandı: “İster fırında ister pürmüzle olsun, sütlacın üzerinde oluşturulan yanık\karamelize tat; bir lezzet değil şekerin yanmasıyla oluşan kanserojen madde akrilamidden ibarettir!”

Bozkaya, “Her nasıl yapılırsa yapılsın, yanık sütlaç yemeyin” diyerek uyardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir