• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kentsel Dönüşüm bilgilendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Yazılı bir basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Elazığ İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İlimiz Maden ve Sivrice ilçelerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce vatandaşlara bilgilendirme toplantıları yapıldı.

 

İlgili köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşların katıldığı toplantılarda, kentsel dönüşüm hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan çeşitli broşür ve kitapçıklar dağıtıldığını söyledi.

 

Kentsel Dönüşüme niçin ihtiyaç duyulduğunu, risk tespiti için nerelere başvurulacağı, tespit, yıkım, konut kredisi için hangi şartlarda, nasıl başvuru yapılacağı ve Kanun hakkında genel bilgiler verildiğini belirten Kandemir, "Riskli binasını yıkıp yeni bir bina yapmak isteyen vatandaşlarımızın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın anlaşmış olduğu bankalardan 10 yıl geri ödemeli ve konut başına 100 bin TL'ye kadar kredi alabileceklerine, binası yıkılan vatandaşların kirada oturmak istediği takdirde; karşılıksız 18 aya kadar 500 TL aylık kira yardımının yapılabileceğine değinildiğini ifade etti. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir