• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İlahiyatçı Tütak: Ebu Ubeyde Bin Cerrah’tan ilk öğreneceğimiz şey donanımlı olmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları tarafından "Sahabe Ayı" ilan edilen Kasım ayında "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla düzenlenen programlar devam ediyor.

Farklı illerde düzenlenen programlarda hayatları aktarılan sahabelerin verdikleri mücadeleler, İslam davasına olan sadakat ve fedakârlıkları anlatılıyor.

Bursa Yıldırım Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen ve sunuculuğunu Enes Tutak’ın yaptığı program Vakıf Külliye İmam Hatibi Erdem Yazıcı Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program, İlahi sanatçılarından Nurullah Aslım ve Mesut Biçim’in seslendirdiği ezgilerle devam etti.

Seslendirilen ezgilerden sonra program sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Abdülkadir Ürün, "Peygamber Sevdalıları olarak 2015 yılından beri 'Kasım Ayı Sahabeler Ayı' olarak ilan edildi. O yıldan bu yana birçok sahabe Hazreti Ebubekir’den Ebu Ubeyde Bin Cerrah’a kadar birçok sahabe anlatıldı. Kasım ayında aynı zamanda Bursa ilimizde tüm temsilciliklerimizde bu yıl dört sahabeye yer verildi. Abdullah Bin Sellam, Ebu Dücane, Ebu Lübabe ve Amir Bin Füheyre derneklerimizde anlatıldı ve anlatılmaya devam ediyor." dedi.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yusuf Tütak bir konuşma yaptı.

"Bizler bu insanları çok iyi tanımalıyız"

Bu insanların sıradan insanlar olmadığına vurgu yapan Tütak, "Resulullah (Salallahu Aleyhi Vessallem), daha hayatayken, yaşıyorken, ticaret yaparken ve evinde sorunlar varken bu insanları cennetle müjdeliyor. Dolayısıyla biz bu insanları çok iyi tanımalıyız. Çünkü cennete nasıl gidilir. Onlardan öğreneceğiz. Onlar ne yaptılar da henüz hayatayken cenneti hak ettiler. Kureyş'te Peygamber Efendimiz'e en uzak olan kabile Hazreti Ebu Ubeyd Bin Cerrah kabilesidir. Ama gelin görün ki öyle bir hayat ortaya koyacak ki Resulüllah Sallalahü Aleyhisselam'a en yakın olanlardan birisi olacaktır. Ne kadar uzak olursa olun, soyunuz hiç O'nunla birleşmezse bile eğer siz gönlünüzü koyarsanız, siz O'na ittiba ederseniz ve onun yolunu sürdürürseniz, O'nun destekçisi olursanız O'nun en yakını olabilirsiniz." diye belirtti.

"İlk yapacağımız şey donanımlı olmaktır"

Tütak, "Gençlerin sanatçı ve oyuncuları tanıdığı, oyuncuların da oyunu tanıdığı bir dönemde Ebu Ubeyde Bin Cerrah’ı unutmayalım. Eğer siz devri değiştireceksiniz, devri değiştirmeye adaysanız, insanları İslam’a davet edecekseniz önce donanımlı olacaksınız. İlk dönemler olmasına rağmen Peygamber Efendimiz'in terbiyesinden alan, O'nun tedrisatından geçen şahısların yarısı, o dönemde en kültürlü olan insanlardır. Gençlere seslenmek istiyorum. Eğer siz insanların içerisinde öncü olacaksanız, sabikun olacaksanız ve insanları arkanızda sürükleyecekseniz önce donanımlı olacaksınız. Eğer hiç kitap okumazsanız, gündemden haberdar değilseniz ve sosyal sorunlara karşı bir projeniz yoksa siz o toplumu nasıl peşinizden sürükleyeceksiniz. İlk yapacağımız şey donanımlı olmaktır. Yıllık kitap okuma programınız olsun. Ebu Ubeyde Bin Cerrah’tan ilk öğreneceğimiz şey donanımlı olmaktır." diye konuştu.

Program Ali Koç'un yaptığı dua ile sona erdi.

 

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir