• DOLAR 32.748
  • EURO 35.512
  • ALTIN 2481.785
  • ...
Öğrencilerden diyaliz hastalarına dikkat çekmek için farkındalık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyaliz ünitesinde tedavi gören hastalara yönelik farkındalık oluşturmak için minik konser verildi.

Hastaneye gelen öğrenciler, diyaliz ünitesinde tedavi gören hastalara Türkçe ve Kürdçe türkülerle moral verdiler. Öğrencilerin seslendirdiği türkülere hastalar da eşlik etti.

Zamanın büyük çoğunluğunu diyaliz makinesine bağlı olarak geçiren hastalara yönelik farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Bitlis Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Aker, bu hastaların tedavisinin sadece tıbbi olarak ilaçla sağlanamadığını belirtti.

Aker, “Hastalarımız bazen haftanın 5 günü diyaliz makinelerine bağlanabiliyorlar. Bu da sosyal hayatlarını bayağı etkiliyor. Bunlar normal insanlar gibi sosyal etkinliklere katılamıyorlar. Tedaviler sadece tıbbi manada ilaçla olmuyor. İnsanların psikolojik durumlarını da dikkate almak lazım. Onların psikolojik durumlarını yükseltmek amacıyla etkinlik yaptık.” dedi.

Hastalara moral olsun diye bu etkinliği yaptıklarını belirten Aker, “Hastane genelinde hastalarımıza tıbbi tedavinin yanında bir de moral olsun diye bu tür etkinlikleri yapmaya çalışıyoruz. Bugün ki amacımızda diyaliz hastalarına dikkat çekmek ve onların gidemediği sosyal etkinlikleri bir nebzede olsa ayaklarına getirip, mutlu olmalarını sağlamaktı. Bunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Özellikle Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerine çok teşekküre diyorum.” ifadesini kullandı.

Okulun 12’nci sınıf öğrencisi Muhammed Sipan, hastalara şifa dileyerek, “Diyaliz hastalarımıza konser şeklinde bir müzik yaptık. Umarım yaptığımız bu müzik herkese şifa niyetinde olmuştur. Burada hastaların kendilerini mutlu hissetmeleri güzel etkiler yarattı. Onlar adına çok mutlu olduk. Çünkü onlar hasta ve Allah’tan onlara acil şifa diliyoruz.” dedi.

Okulun 11’inci sınıf öğrencisi Şevin Balakan ise diyaliz hastalarına moral vermek istediklerini, hastaların moralini yüksek tutmak için ellerinde gelen gayreti göstermeye çalıştıklarını söyledi.

8 yıldan bu yana diyaliz hastası olarak tedavi gördüğünü belirten Sabiha Argut, etkinlikten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir