• DOLAR 33.924
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2816.36
  • ...
Deprem! Düzce bu kez şiddetli sarsıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremin ana üssünün Düzce olduğu ve Kandilli rasathanesine göre 6,0, bazı kaynaklara göre ise 6,1 şiddetinde olduğu bildirildi. 

Saat 04.08'de meydana gelen deprem İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Çankırı, Zonguldak, Sakarya'da da hissedildi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü: "Henüz tespiti yapılmış bir durum söz konusu değil. Elektrikler kesik. Cep telefonu ile haberleşiyoruz. Şu anda bize gelen bir yıkım, bir ölüm haberi yok." açıklamasında bulunurken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır." bilgisini paylaştı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Düzce'nin Gölyaka ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin İstanbul'da da hissedildiğini belirterek "Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." açıklamasında bulundu.

Vali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da da hissedilen Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili, "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık." ifadelerini kullandı.

Gelişmeler oldukça bu ekrandan güncelleme yapılacaktır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir