• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sırbistan'da yoğun yağış nedeniyle OHAL ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sırp medya, ülkenin güneyindeki Raska ilçesinde yoğun yağış nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini ve İbar Nehri'nin seviyesinin bir gecede 66 santimetre yükseldiğini ve yükselmeye devam ettiğini bildirdi. 

Öte yandan Kosova ve Metohija'nın kuzeyindeki bazı yerleşim yerlerinde nehir taştı.

Daha önce Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkenin bazı bölgelerinde meydana gelen sellere karşı mücadelede ülkenin silahlı kuvvetlerinin kullanılması talimatını vermişti. 

Ordu, nehirlerin kıyılarına kum havuzları inşa ediyor ve ayrıca sel riski altındaki evlerden insanların tahliyesine yardımcı oluyor.

Novi Pazar, Priepole, Tutin, Raska kenti yakınlarındaki yerleşim yerlerinde uzun süreli şiddetli yağışlar sonucu nehir kıyılarını taştı. 

Yerel basında çıkan haberlere göre Novi Pazar'da son 24 saatte metrekareye yaklaşık 100 litre yağmur düştü. Nehrin taştığı, konutları, sanayi sitelerini ve sokakları sular altında bıraktığı Tutin'de de acil sel koruma önlemleri alındı. Sular altında kalan bölgelerde yaşayanlardan köprüleri kullanmamaları ve nehirlere yaklaşmamaları isteniyor. (İLKHA)

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir